dilluns, 27 de febrer del 2012

MARC (Mestres Àvies Recuperadores de Contes)

Un grup de 10 mestres jubilades, vinculades a l'Associació de Mestres Rosa Sensat, ofereixen la possibilitat d'explicar contes a les escoles, biblioteques, centres cívics, escoles de formació, ... i al mateix temps fan una tasca important de recuperació de contes orals. El divendres passat van explicar la feina que estan fent a BTV notícies.cat. A continuació us afegim el vídeo del programa:
www.btvnoticies.cat

Des d'aquí la nostra felicitació.

dimecres, 22 de febrer del 2012

21 de febrer. Dia Internacional de la Llengua Materna

A l'entrada de l'escola hem posat un gran mural on es poden veure les llengües que parlen els i les alumnes de l'escola, un total de 17. Volem celebrar aquest dia per donar importància a cadascuna de les llengües maternes i valorar la sort que tenim de poder viure en aquesta diversitat.



En aquesta presentació veureu: El nom de cada llengua, els països on es parla, el nombre de parlants i els alumnes que hi ha en cada aula d'aquesta llengua. on PhotoPeach

Afegim alguns enllaços que us poden interessar: http://blocs.xtec.cat/llenguamaterna/ http://www.unesco.org/culture/languages-atlas/

dijous, 16 de febrer del 2012

La classe de l'Alzina al blog de l'Info K

Us posem l'enllaç per veure la foto que han penjat els de l'Info K de la classe de l'Alzina. http://blogs.ccrtvi.com/infok.php

dimecres, 15 de febrer del 2012

L'il·lustrador Agustín Comotto

Avui ens ha visitat l'il·lustrador Agustín Comotto i ens ha parlat d'un dels seus últims personatges "Víctor" d'una sèrie de llibres que està fent amb la Maite Carranza, per ara n'han editat 2: "Víctor i els vampirs" i "Víctor i els romans" i estan preparant el tercer. Quan ha acabat ens ha dit que una de les coses que ell considera important és l'esforç que cal fer per aconseguir allò que un vol i que cal treballar de valent. Ens ho hem passat molt bé i hem après molt.

diumenge, 12 de febrer del 2012

Avui m'han passat l'adreça d'un programa que fan a TV Pirineus que es titula Mars de paper i que us adjunto perquè m'ha semblat molt interessant, sobretot per a l'alumnat de cicle superior i ESO. Espero que us agradi.

Mars de paper from Ana Gutiérrez on Vimeo.

divendres, 3 de febrer del 2012

ROSA PARKS

Aquesta setmana a la biblioteca hem parlat del llibre ROSA (Una rosa negra) de l'editorial Combel que parla de Rosa Parks, una dona d'Alabama que un dia que tornava de la feina quan va pujar a l'autobús li va contestar al conductor que ESTAVA CANSADA i que no es movia del seu seient. Aquest fet va passar l'any 1955 i el conductor li havia dit que havia de deixar seure un home de pell blanca i que la Rosa Parks, de pell negra, havia d'anar al final de l'autobús, com que ella s'hi va negar la van condemnar i la van jutjar. Com a protesta totes les persones que no estaven d'acord amb aquesta llei van deixar de pujar a l'autobús durant més d'un any fins que van aconseguir canviar la llei. ENS HA AGRADAT CONÈIXER AQUESTA HISTÒRIA LA SETMANA QUE COMENÇAVA AMB EL DIA DE LA PAU I LA NO-VIOLÈNCIA.